Sunday, August 23, 2009

~~CiKgU sEkOlaH~~

assallamualaikum....

huhuhu..lame tak menaip kat cni....bkn tak der mase tp takder feel nak menaip....he3
misti korang tetanyer2 kenapa tajuk posting neh cikgu sekolah kan.....sebeno nyer skunk ak dah memegang tittle CIKGU...cikgu sejarah lagi..gituuu...class kan...har3...macam best jer..

ak jadi cikgu sejarah kat sekolah menengah teknik n vokasional....tp ak ajor dak2 vokasional jer...form 4 n 5.....berat gaks la....sbb form 4 n 5 kan...tp aku cuba gaks...aku peduli aper...so far so good la...tp tuk dak form 5 tue yg aku riso skit tue....but i try to do the best....majoriti budak lelaki....girls ada la 5-6 org....gatal2 lak tue..kadang2 rimas gaks...tp lebih baik deme gatai dari deme degil nyakitkan ati..yer dak...ha3

best taw jd cikgu neh..rase cam bebas..cume kadang2 rase cam takut jer...sbb takut aper yg kiter ajor tue tak sampai pd jorang...alah korang pun penah belajor sejarah caner kan...tambah klu dpat kelas yg tengah2 hari tue...agaks mencabar arr.....

tp gaji ok...so tue yg i tak kesah sgt tue..har3....cuti pong banyak ma....but yg sbenarnyer kerja sebagai guru tue susah sebenarnyer.....saper kate senang...susah woooo...jadi saya sgt beruntung dapat mengalami pengalaman tersebut....best sgt....he3

nie nak citer satu bender neh...ari tue ader la sorang cikgu kat sekolah tue kan....dier tanyer la "awak dah ader pakwe??" cam tue la soklam nyer....emmm..nih la soklam yg paling gue benci..jawapan gue senang jer "ader kottt........."pastu ak tanyer la kenapa tanyer soklan tue....pastu cikgu tue jawab"saya nak kenalkan ngan sorang budak.....cikgu jugak..nak tak?" amboi..senang giler sekarang nk cari jodoh ekk....he3...pastu aku ngan baik nyer menolak la...iyer la..giler..entah saper3..lg pun gue blom bersedia...

entah la beb.....kadang2 perasaan neh mcm nk berteman kdang2 takkk....hmmmm...bila la pintu hati neh nak terbuka nyer entah.....kite tungga la yer......katup!!!!

~~ADiK saYeR MaU nOnToN iNI vIdEO~~

video

Thursday, August 13, 2009

~~ 13 Ogos 2009 kul 10 mlm~~

huhuhu..ari neh aku gie putrajaya utk menhadiri interview gstt anak permata.....so aku cuti la ari neh....aku gie semalam dlm kul 6 ptg cam besa la naik train....10 ringgit ja...hehehe save buget ma..
aku nyer tarikh interview same ngan membe aku ain..so kiteorg gie berdua....pas sesi taklimat kami pun di bahagikan kpd beberapa kumpulan...aku ngan kwn aku dapat panel no 2...ader 2 org pengintrview bg setiap panel...nasib aku baik sbb dpt penginterview melayu....aku org yg ke 13...
berdebor2...dup..dup...dup..pas duduk aku perkenalkan diri n latar belakang kerjaya...yg aku tak puas ati tue asal la darah gemuruh aku neh dtg pastu misti getor2 sora..pelik..nada n tonasi aku trus jadi lain..aku pun benci la...ngah interview tue dier mintak aku nyanyi lagu kanak2..aku pun nyanyi la..aku nyanyi lagu rama-rama n sayang semuanya..hahahha..lawak weh...pastu dier mintak aku nyanyi lagu inggeris...aku kate aku lupe..maklumla gugup n blank giler..pastu aku duduk balik..dier suh aku bercerita pulak...aku pun cite la citer si belalang...huhuhu..lawak laaa..tp pengalaman tue memang aku tak leh lupakan..best sgt....walaupun kene tunggu bas lebih 1 jam tuk ke alamanda...hahahha..
niat aku memang nak ke jpt tp segan maaa..tak per la lain kali la...masih ader masakan....
pastue aku jumpa dhani pks...mkn2 kat RASA...then jorang kene balik ofis...aku pun trus la balik..kemas brg2 skit then balik ke seri iskandar trus..sbb esok aku kene ngajor..penat wooo..tp tak per la.......lupe nak ckp..gstt tue nak gune 40 org jer drpd 1660 orng yg mohon...hehehe memang peluang takder tp pengalaman tue sgt2 berharga bg aku...hahahha

Tuesday, August 11, 2009

~~DiArI HaTiKuuuu....~~

skun neh sy terasa boring sgt.....sbb skunk neh sy dah tak duk putrajaya lg....skunk neh duk ngan ibu dan baper.....tambah pulak duk umah baru kwasan baru..lg la...kwn+teman dan yg seangkatan sumer takder...terasa kesunyian yg amat sgt....so aku akan gunakan blog neh sbg tempat aku meluahkan segala yg terbuku....tersimpan...terasa.....dan bagailah....sbb sebelum2 neh asyik aku jer jd tempat luahan hati org..kdg2 suara hatiku pun meminta utk di dengari...
jadi aku harap sumer neh boleh terlaksana...aku tak kesah klu ader org nk bace luahan neh..n aku tak kesah korang nk comment ker aper..nak bg nasihat pun takper...aku rela beb!!!

tp satu jer pesanan ku neh..jgn nak gunakan aper yg terkandung di dlm nyer sebagai bhn rujukan ker aper....nie just luahan jgn nk gunakan sbg kajian lak....hu3...korang just boleh tengok dan bace taw....jgn lelebey k....adios...

Monday, August 10, 2009

10 Ogos 2009 kul11.02PM


assalamualaikum.....

hmmm....hari neh genap 2 minggu aku menyandang jwatan sebagai seorang guru.....so far so goods....cume kdg2 tension gaks ngan budak2 yang buat endah tak endah ngan ajaran..tp bagi ku itu sumer perkara besa....(sbb aku dlu pun begitu ha3..) aku mengajar subjek sejarah form 4 n 5...agaks mencabar arrrr....tp best gaks,....sbb aku leh nasihat budak2 tuh...aku suke!

ari neh ramai budak2 sekolah aku di arahkan balik..kerana disyaki H1N1....nie sumer gara2 B.A.B.I tuh la...dah la haram..bwk penyakit lak....tak cukop ngan J.E......300 tuh dak sekolah aku..tadi pun aku tak ngajor....ater udoh tinggal 9 org....1 mase laks tuh....esok aku tak tahu la caner....harap2 ramai la dtg...

tadi aku balik tak wat aper pun ngadap komputer jer....aku takder kwn la kat cnie...bowink lor...tak tahu caner nak cari kwn....kat sekolah sume dah kertu2...ada la sowang dua tp duk dalam hostel jadi warden la pulok.....aper yg aku nmpk.. seri iskandar neh akan membangun lagi sedikit masa lg...best..sbb aku dapat lihat sendri pembangunan tuh...dari sebidang tanah terbiar membentuk kepada sebuah kawasan yang sibuk dan maju...cayalah!

hmm.....k lah esok smbg ek..