Thursday, December 31, 2009

~~ 31 DISEMBER 2009 ~~

waaaa....udah lamer tak mengomel kat cnie kan...bkn busy sgt pun tp lazy sgt kot..hahahha
k sempena hari terakhir pd bln disember 2009 neh ak nak la tinggal kan beberapa coretan kan....sejarah neh...
hmmm..esok 1jan birth day ak...tahun baru lak tue....so kene pk byk pekara beb...huhuhu...
semakin meningkat umur semakin byk tekanan lak ak rasa..mcm2 perasaan ader..suker + takut + gementar + tak yakin n mcm2 lagi.....
semakin byk persoalan yg timbul.....antnya...kerjaya...hubungan...ekonomi...etc
boleh ker ak lalui sumer tue tahun depan.....pasal kerja la paling ak takut..huhuhu..mak tolong....sy takut...
tp klu pikir rasional wat per ak nk takut kan.,..ak kene berani menghadapi sumer tue....jangan pk malu...mesti berani..ko neh tak de keyakinan langsung....so first yg ko kene wat adalah merubah diri ko menjadi lebih baik.......ak dah pilih jalan neh kene la hadapi walau aper pun keadaan....dulu ader peluang ko tolak mentah2 jer kan, so skunk ko kene buktikan keputusan yg ko amik dulu tue betul.....buktikan tahun depan k.....

Wednesday, November 4, 2009

~~AnAk BoNgSu~~






anak bongsu.....korang rase..ngeh3....nie kes kelas 4BB2 la neh....ramai tul dak kelas neh anak bongsu kan....ader lebih kuang 6-7 orang anak bongsu kelas neh...patut la manje2 sumer...kalu girl yg camtue leh di maapkan..neh dak laki...memang tak bleh blah....ngada2...ari neh baru la ku tahu beliau anak bongsu....manjer bebeno...camne la mak pak dier jaga dak neh kan...patutlah kan.....huhuhuhu.....




tp sbelum tuh kowang tahu ker 4BB tue aper....k jap sat gie ak translate kan.yer....






BB => BINA BINAAN

PPU=>PENYEJUKAN & PENYAMANAN UDARA

AUTO=>AUTO (ENJIN)

EE=>ELEKTRIK ELEKTRONIK


PKE=>PENGAJIAN KEJURUTERAAN ELEKTRIK

PKM=>PENGAJIAN KEJURUTERAAN MEKANIKAL


PKA=>PENGAJIAN KEJURUTERAAN AWAM


KFL=>KIMPALAN FABRIKASI LOGAM


ABM=>AMALAN BENGKEL MESIN


tue clas yang ak terlibat la....sebenonyer byk agi.....tp sbb den tak ngajo so malas nk letak hehehehhe...

Tuesday, November 3, 2009

~~KeRjA k0sOnG~~


huhuhuhu.....camner neh....ak neh still mencari keja2 kosong....tak tahu lah..sumer keje cam tak kene jer ngan jiwa....jadi cigu neh best tp peluang tuh cam sempit....best jadi cigu neh...tp tanggungjawab besau..sbb nk didik anak bangsa jadi manusia yang hebat.....



keje ku kat cni akan tamat 31 disember neh...tahun depan tak taw lg cam ner.....insyallah klu ader rejeki ak masih bergelar cigu..amin.....



tp hari last aku ngan ank2 didik ku 19 november neh..hukhukhukk..cedih..cedih...entah bila la kite nak jumpa lg kan adik2 sumer.....walaupun mereka2 slalu bagi sakit hati ak..namun jauh di sudut hati jorang ade sifat hormat dan sayang kat cigu jorang..he3 (tak taw la kot2 aku perasan jerw lebey...)





sebenarnyer ak suka lagi hidup berdikari....keje skunk neh ak duk ngan mak apak lagi...tp nama jer duk ngan family tp seminggu ada la 3 kali deme lekat kat umah.....yg lain sumer kat luar..balik kg la tengok kebun la...gie bank la...pendek kate medang jer kuar nye...ak neh duk la sowang2 kat umah ngan kucing....tue jer la kawan ak kat umah tue.....nak kuar malas....ujung minggu jer ak rajin kuar...





bile duk sowang2 tue mula la terkenangkan memori lamer2 kan.....yang pedih...yang manis...yang sengal....yang suke..yang duka..mcm2 la....tp tue sumer kenangan jer...

Thursday, October 29, 2009

~~MaNyAk kELaS LoRrrrr~~

~!~ rase cam nak gie main layang2 leww~!~


ffuhhh.....letih maaa...ari neh seharian kelas gue..sangat2 penat....tp takper arr...3 minggu jer lagik..ngeh3....



hmmm....esok ader bacaan yassin tuk budak2 SPM....nak gie ker tak...eemmmm..cam malas jerw....tp kalu tak gie aper lak kater cigu2 lain..dah la ak ngajar dak SPM...fenin2......



hahahhaha..tetibe teringat kat sowang budak kelas 5PPU....ahaks!.......nama dak tue faizal....budak nyer besa2 jer..ttppp..perangai loyar buruk tak hingat..nak marah tp misti tak jadi..tak tahu la...ada satu ayat yg ak memang tak bleh blah ngan budak faizal neh....bila kite tanyer latihan dah siap ker tak...misti ayat pertama dia...PERBEZAAN NYA CIKGU!...tah aper2 tah....tp cara die sampai kan tuh lawak giler...hikhikhik.....yg bagus nya dak neh bagi la latihan aper pun confirm dier siapkan.....tue yg bile die wat pangai tak jadi nk marah tuh....
pastu membe sebelah die yg nama rahmat tue hencem giler (time dia senyum tuh...huhuhu).....nasib anak murid ak..ha3 tp pangai die tak mcm si faizal neh die diam skit....



class yang ak nyampah skit kelas 5AUTO......cam sengal skit kelas tue....mcm bagus sangat..tp kelas tue memang tak di nafikan result sejarah gempak ........
hahhaa..tue baru 2 klas punya citer...byk lagi neh...tp nant la i citer kat u all.. dah kedaung neh nant smbg k....

~!~LawAK LeRwww...~!~

~!~i LiKe~!~


hahahahahahaaha..aku nak gelak guling2 neh....semalam punyer post lor.....menangkap kolbu.....jgn nk tuju2 pada sape2 ok...pepandai jer..maner ader saper2...





post semlm tujukan pada diri aku sendri yerk........ha3 ak neh pun caam tue gak....so amik ikhtibar drpd nyer......jgn jadi mcm saya....sentiasa perbaiki diri...post tue sekadar luahan rasa...tak tuju pada sesiapa...just nk lepaskan...nie la cara nak lepaskan beban di hati + kepala...nak citer kat org pun wat per...bukan sumer org satu pendapat ngan kite yer dak?..tp tue takder aper2 laaa....hanya sekadar luahan bukan untuk ditelan yer..he3

Wednesday, October 28, 2009

~~GeRaMnYeR!!!!!!!!!!~~


~~ kunun2 begini lar keadaan ku skunk..ngeh3~~


hmm..ari neh hari geram + menyampah + sakit hati ngan sorg membe....ak kwn ngan beliau agak lame..since alam universiti k...smpi la neh...memang dari zaman2 study ak dah tak tahan ngan beliau..namun mengenangkan beliau takde membe ak bertahan...die neh tak jahat tp kdg2 perangai die wat org menci + menyampah + sakit hati dan buuwekkk..nak muntah pun ada.....ak neh kawan die sbb kesian jer...die dr kuarga yg boleh dikatakan kurang senang gak la.....die neh ikut mood..kdg2 ok kdg2 tak...
byk dah membe2 serik ngan dier..tp die cam tue gak.....n ak dah byk kali nasihat ubah perangai tp beliau tetap cam tue gak.....betul la org kata klu dah habit tue susah nk buang....die neh degil org nyer kepala batu simen....egois sgt2....senang kata die jer la yg betull...

ak byk kali dah kene ngan die....tp tahan air mata darah jer la.....nasib ak ramai kwn yg leh menggumbirakan di saat ak berduka ( tinkiuq teman2 :)hanya tuhan yg membalas jasa kalian)

die neh kalu boleh nk org jer jaga hati die, manje2 kan die..tp klu dier nk jaga hati org lain...nan ado...bila la beliau neh nk sedor entah, pastu cakap tak serupa bikin....kejap2 labuh..kejap pendek..tak tetap pendirian........byk dh membe2 ak ckp ko ok ek ngan dier...takde gaduh2 pun..byk ar tak gaduh..klu ikutkan byk oooo....tp sbb aku neh cepat cool n aku pikir wat per nk panjang2 jd mcm budak2 so ak go on jer la.....lagi pun aku neh klu sakit ati, menci or aper ker..yang menyakitkan jiwa raga n kepala gue lebih suke mendiamkan diri (pendam perasaan huuhuhuhu....tak elok neh jgn amalkan...)....klu tak jalan gak..gue bace yassin...kan elok tuh...tenang jer....

pastu dier neh bile ckp tue terus jer..tak pikir langsung perasaan org sekeliling...kdg2 sian gak tengok membe2 yg kene sound ngan dier....klu cam ak neh pendam jer..ape die kate aku telan......tp ari neh ak betul2 tak tahan dah ( gunung berapi dah meletus..hahaha).....cnie jer la tempat nak luah...lantak ar kowang nak denga' ke tak ak peduli aper kan......

ader sorg membe gue tue smpi skunk die tak tegur beb..sian..byk kali dah kami suh baik2 tp dua2 cam tunggul...kecik punya hal leh jadi tak tegur2..berdosa tueee...lebih 3 ari tak tegur....tp nak wat cane bior arrr...pastu wat keje lebih skit bising memanjang....dah taw byk menti jer la tak yah la bising2 kan (tengok cam aku dah menti dah pun...peduli ape janji tak susahkan org laen sudah kan)..org yg dengar neh jdi giler asik nk dengor dier jer...dah la aku neh jenis pendengar yang baik....sifat neh susah nk kikis.....
but sebelum terlupa lah...even ak neh pun byk tak elok nya...namun hati kawan ak tetap jaga, mungkin sesetengah ada gak tak terjaga namun at the end aku tetap ketepikan egois tue demi persahabatan...cuba fikir balik "kenapa org asik tak puas hati ngan aku"....mungkin ada org tak suka sesetengah pangai kite yg kite tak tahu......n then cuba perbetulkan.......setakat bende2 kecik nak gaduh neh lupakan lah..kite sumer dh beso pjg leh PK.....
hmm tue jer la ak nak luah...puassss.........satu perasaan yg best sgt skunk neh..hehehehe....katup!!

Tuesday, October 27, 2009

~~JaNgAn MaRaH sAyA YeR~~


oppppss!.......ingin ak katakan dcinie.....jika kOmen kowang gue deleat jangan marah ek.....hehhehe....misti kowang tertanya-tanya mana komen ku...hehhehe..ada.ada...di hatiku..ngeh3..

Wednesday, October 21, 2009

~~SeSuNgGuHnYa AkU SaNgAt2 bOsAn~~



sesungguhnya saya adalah sangat2 bosannnnn.....tulun2...


lame tak nulis kat cni.....tak taw kenapa malas jer nk tulis2..padahal tekan2 jer key-board neh...


hmm..maybe takder idea....yer ker takder...idea byk tp entah biler dah duduk depan notebook neh jadi malas....


ari neh ari rabu...klu nk diikotkan ari neh ak ader 2 kelas nk ngajor....punya la berkobar2 aku nk naik ngajo...tetibe deme kate ader sesi motivasi la pulok pagi neh.....ari tuh seminar neh motibasi lak...terencat plan aku ari neh...cadang nk abeskan silibus....huiiiii....


so aku amik keputusan lepak library smpi balik...boleh??hahahha....library best skit sejuk...rase cam nk tido je tp segan...nant jadi contoh tak baik pulak.....

aku neh masih dalam dilema benanya....mggu lepas ak dapat surat panggilan temuduga dari JPA...jawatan PTD (kontak) M41...tempat temuduga kat K.L........ak adalah sgt malas mau gie itu interview.....tp cam rugi giler lak tak gie...sbb dlm byk2 membe aku yang submit tue aku yg terpilih gie interview tue...hahahaha...tah aper yg lebih nyer aku neh.....pelik2....


tp tue la...peluang slalu tiba di saat aku tak memerlukan.....bukan belagak tp itu lah kenyataan...lagi pun aku sgt2 tidak minat untuk jadi PTD.....tppp..entah la weh..sangat2 tension beb.....ak neh baru jer lepas attend interview jawatan Pegawai Laut A41....SPA gak tue...tp macam sengal la interview tue..memang tak bleh blah....mane tak nyer...die tanyer soklan dier yg jawapkan...hahahha...


rase cam best plak jadi cikgu neh....kowang rase cane?aper pendapat kowang..kui3.....tetibe jadi best.....sonok ngadap anak murid yg nakal2 neh...mcm2 feel....tp tue sumer akan jadi kenang yg indah sepanjang pengalaman kerjaya ku huhuhu....

Monday, October 19, 2009

~~bIaRkAn gAmBaR iNi BeRsUaRA~~

~SeJuK dAn nYaMaN~~
library neh sejuk dan aman sejahtera...so tue yg gue suke..


~~sUnGgUh AmAn kU rASa~~


Waktu neh ak adalah sgt2 boring....patutnya ada class tapi pagi neh ader seminar tah aper per tah..so class terpaksa di batalkan...batal lagik....haiiii..bila la nak abes silibus...hu3...cian nyer saya...

tp gue takkan membuang masa camtue jer yer...baik lah membuang masa di library yg best tue kan..leh gaks bace paper or surf tenet...ceh ayat cam org intelek jer kan...padahal membutekan mate...zzzzzzZZZZZ......ngeh3....

akan tetapi peniduran ku terganggu akibat daripada kehadiran anak2 muridku yg monteng seminar.....huuuuu....bikin panas jer...tp sebab anak murid layan jer la....sembang2...pastue kasi deme bukak myspace...myspace???hahahaha..lawakkan...yer la bebudak...lyan kan ajer...


~TiMe bOrInG2 sAyA akAn lEpAk LiBraRy~


Sunday, October 4, 2009

~~HuHuHu...FiRsT TiMe MaU tUkAr LaYOuT bLoG...~~


huhuhu.....ak neh lame dah nk wat bende neh tapi tak tahu cara....pas selidik2 + cuba2 baru tahu camner..tak lah susah beno..sonang jer uper nyer..nant i try..by the way TQ to BlogGimana....best blog tue...


hmmm....mggu neh adalah minggu mereng aku...ak cam hilang arah...cam sengal jer rase...ari khamis neh ader interview kat ipoh.....dah la kene amik MC....ak tak tahu camner nk amik MC...hu2..uper2nyer GSTT takder cuti daaaa....nak cuti kene amik MC daaa....ak cam tak yakin jer interview neh...study pun skit2..tak paham lak tue..hissshh....caner neh..tolon gue seh..gue bingung amat neh.....


klu cam neh gue kene la mendekatkan diri ngan tuhan sedekat dekat nya...mohon petunjuk..huhuhu....


Thursday, September 24, 2009

~~SuAsAnA HaRi RaYa~~

HaBis rAnAp biLiK bErAdU Ku..........isk..isk...isk..



LiHaT LaH wAjAH2 MeReKa yAnG pUaS...ngeh3
serangan bertubi-tubi dari mereka.....waaaaaaaa....hebat tul kuasa yg jorang gunakan..........

Wednesday, September 23, 2009

~~HaRi rAyEr mEnJeLmA~~

(neh ler ghupe sepupus2 ku menyerang...terus ke dapur yer kekdah nyer)


hai sumer...huhuhu.....lamer sudah tak menaip..tetibe jer tergerak hati nk menaip balik....hmmm..ari neh 4 syawal......sedar tak sedar dah rayer keempat dah...esok kakak sepupu kawen pulok....nie pun baru jer balik dari umah mereke..letih bangat(tapi tak nolong aper pun..hik3) sonok tengok sepupu2 berkejar-kejaran jer beno nyer...

tengok org nk kawen neh terase laks..aku neh bila lagi...soklam tuh slalu jer bermain di fikiran ku bila ader kenduri kendara neh...tp ku cuba berfikiran positif....maybe blom jodoh kot..ha3...member2 ramai dah melangkah ke arah itu..aku jer blom bertindak...hurrmm...kdg2 malas nak PK...

pastu aku jumpe sepupu kamcing lak.....hijau lak tue pakai nyer....terserlah bangat...sepupu aku tuh memang dah cun..pakai aper pun cun tp nasib dier kurang baik skit..nak kawen...calon ader....tp mak apak lak tak lepas...hmm..sabo ler sepupus yer...tak lari nyer cik abe mu tuh....sabo yer..he3...

sebeno nyer malam neh aku cedih bangat...tadi ade berlaku krisis skit ngan abg ku...hmm..kdg2 bengang gaks...tp nasib la aku neh penyabor org nyer.....masih waraas org kate...ape2 pun beliau tetap abg ku....adik beradik neh gaduh caner pun sampai situ jer la...

tp kan paling lawak rayer tahun neh...sumer kueh rayer yg aku wat licin habis...serbuk pun takdee.....isk..isk..isk....punya lah ramai manusia yg bertandang ke rumah..huhuhu
yang best tue sumer yg bertandang attack dapur dulu...maner tak licin....mlm semlm aku ngan bapak aku kene ler kuar cari kueh rayer...yer lar...member bpk aku blom dtg lagi..ate sian ler deme tue...takkan nk jamu ayor jer yer tak....hikhikhik.....

k lah beb dah tengah mlm neh....gue mau tido....esok2 kite smbg ek.....katup!...ZzzzzZZZZzzzz

Sunday, August 23, 2009

~~CiKgU sEkOlaH~~

assallamualaikum....

huhuhu..lame tak menaip kat cni....bkn tak der mase tp takder feel nak menaip....he3
misti korang tetanyer2 kenapa tajuk posting neh cikgu sekolah kan.....sebeno nyer skunk ak dah memegang tittle CIKGU...cikgu sejarah lagi..gituuu...class kan...har3...macam best jer..

ak jadi cikgu sejarah kat sekolah menengah teknik n vokasional....tp ak ajor dak2 vokasional jer...form 4 n 5.....berat gaks la....sbb form 4 n 5 kan...tp aku cuba gaks...aku peduli aper...so far so good la...tp tuk dak form 5 tue yg aku riso skit tue....but i try to do the best....majoriti budak lelaki....girls ada la 5-6 org....gatal2 lak tue..kadang2 rimas gaks...tp lebih baik deme gatai dari deme degil nyakitkan ati..yer dak...ha3

best taw jd cikgu neh..rase cam bebas..cume kadang2 rase cam takut jer...sbb takut aper yg kiter ajor tue tak sampai pd jorang...alah korang pun penah belajor sejarah caner kan...tambah klu dpat kelas yg tengah2 hari tue...agaks mencabar arr.....

tp gaji ok...so tue yg i tak kesah sgt tue..har3....cuti pong banyak ma....but yg sbenarnyer kerja sebagai guru tue susah sebenarnyer.....saper kate senang...susah woooo...jadi saya sgt beruntung dapat mengalami pengalaman tersebut....best sgt....he3

nie nak citer satu bender neh...ari tue ader la sorang cikgu kat sekolah tue kan....dier tanyer la "awak dah ader pakwe??" cam tue la soklam nyer....emmm..nih la soklam yg paling gue benci..jawapan gue senang jer "ader kottt........."pastu ak tanyer la kenapa tanyer soklan tue....pastu cikgu tue jawab"saya nak kenalkan ngan sorang budak.....cikgu jugak..nak tak?" amboi..senang giler sekarang nk cari jodoh ekk....he3...pastu aku ngan baik nyer menolak la...iyer la..giler..entah saper3..lg pun gue blom bersedia...

entah la beb.....kadang2 perasaan neh mcm nk berteman kdang2 takkk....hmmmm...bila la pintu hati neh nak terbuka nyer entah.....kite tungga la yer......katup!!!!

~~ADiK saYeR MaU nOnToN iNI vIdEO~~

video

Thursday, August 13, 2009

~~ 13 Ogos 2009 kul 10 mlm~~

huhuhu..ari neh aku gie putrajaya utk menhadiri interview gstt anak permata.....so aku cuti la ari neh....aku gie semalam dlm kul 6 ptg cam besa la naik train....10 ringgit ja...hehehe save buget ma..
aku nyer tarikh interview same ngan membe aku ain..so kiteorg gie berdua....pas sesi taklimat kami pun di bahagikan kpd beberapa kumpulan...aku ngan kwn aku dapat panel no 2...ader 2 org pengintrview bg setiap panel...nasib aku baik sbb dpt penginterview melayu....aku org yg ke 13...
berdebor2...dup..dup...dup..pas duduk aku perkenalkan diri n latar belakang kerjaya...yg aku tak puas ati tue asal la darah gemuruh aku neh dtg pastu misti getor2 sora..pelik..nada n tonasi aku trus jadi lain..aku pun benci la...ngah interview tue dier mintak aku nyanyi lagu kanak2..aku pun nyanyi la..aku nyanyi lagu rama-rama n sayang semuanya..hahahha..lawak weh...pastu dier mintak aku nyanyi lagu inggeris...aku kate aku lupe..maklumla gugup n blank giler..pastu aku duduk balik..dier suh aku bercerita pulak...aku pun cite la citer si belalang...huhuhu..lawak laaa..tp pengalaman tue memang aku tak leh lupakan..best sgt....walaupun kene tunggu bas lebih 1 jam tuk ke alamanda...hahahha..
niat aku memang nak ke jpt tp segan maaa..tak per la lain kali la...masih ader masakan....
pastue aku jumpa dhani pks...mkn2 kat RASA...then jorang kene balik ofis...aku pun trus la balik..kemas brg2 skit then balik ke seri iskandar trus..sbb esok aku kene ngajor..penat wooo..tp tak per la.......lupe nak ckp..gstt tue nak gune 40 org jer drpd 1660 orng yg mohon...hehehe memang peluang takder tp pengalaman tue sgt2 berharga bg aku...hahahha

Tuesday, August 11, 2009

~~DiArI HaTiKuuuu....~~

skun neh sy terasa boring sgt.....sbb skunk neh sy dah tak duk putrajaya lg....skunk neh duk ngan ibu dan baper.....tambah pulak duk umah baru kwasan baru..lg la...kwn+teman dan yg seangkatan sumer takder...terasa kesunyian yg amat sgt....so aku akan gunakan blog neh sbg tempat aku meluahkan segala yg terbuku....tersimpan...terasa.....dan bagailah....sbb sebelum2 neh asyik aku jer jd tempat luahan hati org..kdg2 suara hatiku pun meminta utk di dengari...
jadi aku harap sumer neh boleh terlaksana...aku tak kesah klu ader org nk bace luahan neh..n aku tak kesah korang nk comment ker aper..nak bg nasihat pun takper...aku rela beb!!!

tp satu jer pesanan ku neh..jgn nak gunakan aper yg terkandung di dlm nyer sebagai bhn rujukan ker aper....nie just luahan jgn nk gunakan sbg kajian lak....hu3...korang just boleh tengok dan bace taw....jgn lelebey k....adios...

Monday, August 10, 2009

10 Ogos 2009 kul11.02PM


assalamualaikum.....

hmmm....hari neh genap 2 minggu aku menyandang jwatan sebagai seorang guru.....so far so goods....cume kdg2 tension gaks ngan budak2 yang buat endah tak endah ngan ajaran..tp bagi ku itu sumer perkara besa....(sbb aku dlu pun begitu ha3..) aku mengajar subjek sejarah form 4 n 5...agaks mencabar arrrr....tp best gaks,....sbb aku leh nasihat budak2 tuh...aku suke!

ari neh ramai budak2 sekolah aku di arahkan balik..kerana disyaki H1N1....nie sumer gara2 B.A.B.I tuh la...dah la haram..bwk penyakit lak....tak cukop ngan J.E......300 tuh dak sekolah aku..tadi pun aku tak ngajor....ater udoh tinggal 9 org....1 mase laks tuh....esok aku tak tahu la caner....harap2 ramai la dtg...

tadi aku balik tak wat aper pun ngadap komputer jer....aku takder kwn la kat cnie...bowink lor...tak tahu caner nak cari kwn....kat sekolah sume dah kertu2...ada la sowang dua tp duk dalam hostel jadi warden la pulok.....aper yg aku nmpk.. seri iskandar neh akan membangun lagi sedikit masa lg...best..sbb aku dapat lihat sendri pembangunan tuh...dari sebidang tanah terbiar membentuk kepada sebuah kawasan yang sibuk dan maju...cayalah!

hmm.....k lah esok smbg ek..

Friday, July 24, 2009

24 Julai 2009 kul10.12 mlm



hmmmm.....lamer dah tak tulis kan....aku terlalu sibuk...memegang jawatan sebagai pegawai N41 bukanlah semudah yang disangka...korang jgn kate jwt goment neh mudah...(maybe ader yg mudah kot sumer bergantung atas tempat tersebut gaks..)....ari neh dengan rasminya aku meletakkan jawatan yg ku sandang + tanggung selama 2 bln....byk pengalaman + kenangan + kawan2 + orang + kerja yang aku temui kat cini...sumer tue mematangkan aku dari segala perspektif...aku suka kerja disitu namun tekanan yang mendtg membuatkan aku tak mampu menanggung nya....tambahan pun aku belum cukup bersedia utk jawatn tersebut....



tambahan pula aku telah berjaya mendapatkan pekerjaan lain....iaitu sbg guru...kerja yg aku nak sgt (tak tahu sbb aper suke)....yg pasti aku memilih utk menjadi guru dan bukannya pegawai....namun pemergian ku telah meninggalkan byk kenangan yg tak mungkin dpt aku lupakan....tp dalam hidup aku mesti terus memandang kedepan...segala keseronokan tidak selamanya kekal...semua neh aku belajar melalui pengalaman...maybe aku matang dari usia tp itu la hakikat....



jadi dengan rasmi nya aku akan meneruskan kerjayaku sbg seorang guru di sebuah sekolah menengah..dengan gaji yg lebih baik dari gajiku sebgai pegawai di MOHE.......hmmm....dengan meninggalkan segala kenangan yg sukar tuk aku lupakan...



pengarah ku terkilan dengan peletakan jawatan ini namun beliau jugalah salah satu punca aku membuat keputusan ini.....hu3 memang pada mula nyer aku berat nak mmbuat keputusan ini...sbb nyer aku kelihatan seperti seorang yang kalah sebelum bertarung bukan..namun aku tetap dengan keputusan ku....katup....tp percaya lah aku tetap akan ingat nma mu pengarah syed alwi al-saggoff.....

Wednesday, July 1, 2009

1 Julai 2009 kul8.00 mlm

Hahaha….ari neh genap sebulan aku memegang jawatan sebagai pegawai tadbir n41…..hmmm semakin lame semakin sesak nafas aku weh…ak selalu memikirkan masalah akan datang..boleh ker aku mengharungi kerja aku sekarang…

Hari nih ada sorang hamba allah nie nak jumpe aku la pulok…aku pun tak tahu dier nak apa…tp aku tengok dier neh memang ada masalah….dier kate nak story kat aku pastu nk ajak aku kuar…hisss…sorry la…aku klu nk kuar2 nih berat skit…entah la..ape masalah dier aku tak tahu…kdg2 aku malas nak dengar rintihan org2 nih..buat serbut kepala aku jer…tp sebagai hamba allah yang suke menolong dah menjadi tabiat aku nak menolong..at least ak leh ringankan beban yang serabut kat kepala dier kan…

Ari nih jugak Pengarah baru masuk keje tmpt aku…orang nyer hensome…muda lg nmpk nyer..ha3 gataikan..tengok luaran ok…

Esok aku ader taklimat kewangan kat hotel bangi….aku malas nk gie tp aku rase aku kene gie sbb nk timba pengalaman……esok jugak ade jamuan menyambut Pengarah baru tmpt aku kat IOI Resort….hu3 macam2..letih dah aku nih…aku rase lama2 kurus aku nih…tp ok la cara terbaik tuk kuruskan badan he3….

K lah cukop kot tuk ari neh...aku nak kene wat minit mesyuarat neh..tak siap agi..hu3...esok kite smbg ek..

Sunday, June 21, 2009

21 JUN 2009 kul9.12 mlm


Ari nih hari bapa…tp aku tak der kredit nk wish kat abah…harap abah faham…aku takut la nk dtg keje esk….takut ader masalah…ya allah kenapa aku berasa begini…sebelum nih aku biasa jer..seronok lg ader la…

Yang allah Bantu la hamba mu ini….hilangkn lah kegusaran di hatiku ini…kenapa?think positive...sebelom nih apa yg aku buat sume think positive...skunk nih pulak aku berasa mcm nih....kenapa?....maybe allah nk mencuba aku…aku tak tahu kenapa aku berasa susah untuk memegang jawatan ini…aku rase mungkin sebab masa hadapan…kelemahan paling besar aku…talk in English…im not fluent to talk in English….why? I don’t know…but many of time I try too talk…hmmm..maybe I can start now…write this diary in English…ya….why I cannot thinking of that…he3..

I think I not prepared to be pegawai tadbir n41……many of things I was to learn…or I not mature…. Oh my god…

Sunday, April 26, 2009

~~MiNgGu LaLu~~

hmmm...mggu lalu ader sorg membe ofis sy telah meluahkan isi hati nya terhadap perasaan cinta nya kepada membe baik ku.....sy pun dengan baik hatinya menadah la telinga w/pun takder mase tp tadah la jugak...huhuhu..memang ayat dier tak bleh blah la...puitis mantis..jiwang berkarat tahap gaban....pastu sy pun beri la sedikit advise agar gundah di hatinya berkurangan..he3

membe baik sy tue memang ramai peminat......sy pun tahu sbb aper dier ramai peminat...n antara peminat dier pun ader la yg luahkan perasaan kpd sy w/pun tak jelas namun hamba tahu yer....hikhikhik..

ader sorg peminat dier nih (konun nyer sepupu..sbb nk mengaburi mate la konon...tp ambo tahu yerk..) ingin mintak pdpt sy la kunun....tanyer ttg wanita bagai....perangai sebenar seorg wanita la..n mcm2...ai pun taruk laa...hehehe..tibe2 bln nih ramai nou org nk luah perasaan...getik pun ader..tp sebgi teman yg baik ai rela...ahaks..

Tuesday, April 21, 2009

~~BeRmULa LeR....~~


hmmm..hai sume...
ari nih first time sy membuke blog sendiri....
tujuan nya cuma satu untuk melepaskan tension, mengadu nasib, menyuarakan isi hati, n lain-lain lah...

yer la kan....nk cite kat kwn2 takut beb..manusia tak boleh dipercayai..termasuk la sy...
sbb ianya pernah terjadi pd sy..he3

jadi aper yg sy cube coretkan di blog nie hanyalah isi hati, perut n bagailah dari diri sy sendiri....tidak berkait samaada yg masih hidup atau pun udah meninggal dunia....

so sebelum sy bermula izin kan sy memohon ampun jika ader isi yg terkandung di dalam ini blog mengguris sanubari kalian...yg baik jadikan teladan, contoh, dan renungan..n yang tak baik buang jauh2 yer.....katup...

Wednesday, April 1, 2009

~~MaSiH LaGi pErMuLaAn~~


Hmmm….ari neh hari yg amat bermakna buat aku….kerna hr nie merupakan hari pertama blogs neh secara rasmi nyer berfungsi hahaha…

Blogs neh akan menjadi saksi kepada segala kisah kehidupan diriku…aku tiada tempat untuk mengadu.so lumrah bg seorg manusia meluahkan segala yg tersarang di hatinya…bg ku blogs neh merupakan medium terbaik untuk aku meluahkan...jd terpulang kpd sesiapa yg dengan tak sengajanya terbaca blogs neh…korang tak kenal aku…aku pun tak kenal korang…tp tak bermakna kite tiada pertalian…klu korang nk comment ker aper ker aku open..tp jgn lelebey sudah k….



Dengan lafaz bismillah…….aku merasmikan blogs neh…